Medlemsbedrifter

Medlemsbedrifter

Her er en oversikt over alle bedriftene som er tilknyttet Lærlingekompaniet Øst. Vi samarbeider med bedrifter i Østfold og Follo. I våre medlemsbedrifter kan du få læreplass innen åtte ulike lærefag fordelt på to studieretninger. Enkelte bedrifter tilbyr læreplass i flere fag.

Restaurant- og matfag

Kokk

Curtisen AS
Halden

En liten restaurant med stort hjerte for lokale råvarer og utsøkte matopplevelser. Blant de få restaurantene som praktiserer «fine dining» i fylket.

De 3 stuer
Vestby

En stor personalkantine med hele ASKOS varesortiment som «spiskammer». Her har man gode muligheter til å trene, lage menyer og videreutvikle seg.

Edo Brasserie & Bar
Sarpsborg

Målet er å servere fantastisk mat til alle. I et lite miljø jobber man med alt fra lunsj og catering til middag og selskapsmenyer.

Festiviteten
Sarpsborg

Fredriksten Hotell
Halden

Et historisk hotell ved Fredriksten Festning. Eventer som bryllup, dåp, konfirmasjoner og konferanser gjør at dagene aldri er like.

Heim Fredrikstad AS

Heim er et sted som setter gode kombinasjoner mellom mat og drikke i fokus. Menyen har et rustikt preg med et godt utvalg av både små og store retter i varierte prisklasser.

Himmel og Hav
Moss

Restaurant på Hotell Jeløy Radio. Her får man raskt ansvarsområder og spennende matfaglige utfordringer. Vår og sommer er det høysesong for bryllup og selskaper, mens det ellers er mye konferansegjester.

Hotell Refsnes Gods
Moss

Et ærverdig hotell med mye historie. Refsnes Gods er et av Østfolds største læresteder i bransjen. Kjøkkenet er stasjonsbasert slik at man får spesialisert seg på hvert område.

Majorens Kro & Stue
Fredrikstad

Hos Majoren blir du kjent med fantastiske lokale råvarer. Fisk- og viltaften arrangeres årlig. Det lages god tradisjonsmat i uformelle omgivelser.

Myrerskog Lunsj & Catering AS
Spydeberg

Konseptet til Myrerskog er velsmakende lunsj og catering. De serverer også selskaper. Du blir her en del av et lite team bestående av dyktige kokker.

Onkel Blå
Moss

En moderne café og restaurant med á la carte. Lite team i et faglært miljø. Med respekt for utsøkte råvarer skal alt behandles og tilberedes med perfeksjon.

Oscarsborg Hotel & Resort
Drøbak

I Oscarsborg festning kan du tilberede alt fra frokost til selskapsmenyer. Det er á la carte på sommeren, ellers selskapsmenyer og buffeter.

Quality Hotel Fredrikstad

Sentralt beliggende hotellkjøkken med frokostbuffet, lunsj, middagsselskap og noe á la carte. God mulighet for utplassering ved andre á la carte restauranter.

Quality Hotel Sarpsborg

Et stort hotell med frokostbuffet, lunsj, middagsselskap og noe á la carte. God mulighet for utplassering ved andre á la carte restauranter.

Restaurant Bayard
Fredrikstad

Rustikk, ærlig og hjemmelaget mat. Her lærer man klassisk husmannskost som er grunnlaget for enhver dyktig kokk.  I helgene er det fokus på moderne retter og teknikker.

Restaurant Fabel
Fredrikstad

Kvalitetsrestaurant med åpne og store produksjonslokaler. Et moderne kjøkken, som serverer småretter med trøkk i!

Restaurant Festiviteten
Sarpsborg

Restaurant Slippen
Fredrikstad

Ledende fisk- og skalldyrrestaurant med et stort og profesjonelt arbeidsmiljø. Satser på ambisiøse lærlinger.

Råde Selskapsmat

Etablert bedrift som leverer catering til hele Østfold. På vår og sommer er det også mye selskaps- og bryllupsmat.

Scandic City
Fredrikstad

Sentralt beliggende hotellkjøkken med frokostbuffet, lunsj, middagsselskap og á la carte. Nyoppusset restaurant med sesongbasert meny.

Smaalenene Hotell
Askim

Et lite hotell med yrkesstolthet. Stor variasjon i arbeidet. Her lager man klassiske retter den ene dagen og gourmetmat den andre.

Son Spa

Et spa- og konferansehotell som serverer alt fra frokost- og lunsjbuffeter til á la carte og skreddersydde selskapsmenyer.

Støtvig Hotel
Larkollen

Et av Østlandets beste hoteller i følge Tripadvisor. Flere matkonsepter sørger for en bred matfaglig kompetanse.

Sørmarka Konferansehotell
Siggerud

Hotellkjøkken med frokostbuffet, lunsj, middagsselskap og noe á la carte på sommeren. Egne leiligheter for de ansatte.

The Well
Sofiemyr

Østlandets ledende spasenter har et godt kjøkken som serverer delikate lunsj- og middagsretter til gjestene. The Well utvider med hotelldrift i 2019.

Villa Sandvigen
Svartskog

Familiedrevet restaurant med fokus på kortreiste råvarer. Maten er inspirert av norske mattradisjoner og kjøkkensjefens internasjonale erfaring.

Servitør

Curtisen AS
Halden

En liten restaurant med fokus på utsøkt service, mat og drikke i skjønn forening. Blant de få restaurantene som praktiserer «fine dining» i fylket.

Himmel og Hav
Moss

Restaurant på Hotell Jeløy Radio. Vår og sommer er det høysesong for bryllup og selskaper, mens det ellers er mye konferansegjester.

Hotell Refsnes Gods
Moss

Et av Østfolds største læresteder i bransjen. Har både selskaper og á la carte. Vinkjelleren er blant Nordens største vinsamlinger.

Mother India
Fredrikstad

Indisk restaurant som spesialiserer seg på Nord-Indisk mat. Det er regnet som det mest sofistikerte kjøkkenet i India.

Quality Hotel Fredrikstad

Sentralt beliggende hotell med frokostbuffet, lunsj, middagsselskap og noe á la carte. Mulighet for utplassering ved á la carte restauranter.

Quality Hotel Sarpsborg

Et stort hotell med frokostbuffet, lunsj, middagsselskap og noe á la carte. Mulighet for utplassering ved á la carte restauranter.

Restaurant Fabel
Fredrikstad

Kvalitetsrestaurant som serverer moderne retter med trøkk i. Det er hovedsakelig á la carte og selskaper.

Restaurant Slippen
Fredrikstad

Ledende fisk- og skalldyrrestaurant med et stort og profesjonelt arbeidsmiljø. Satser på ambisiøse lærlinger.

Smaalenene Hotell
Askim

Et lite hotell med yrkesstolthet. Her er det alt fra lunsj til konfirmasjoner og bryllup. Interesserte kan også prøve seg i resepsjonen.

Son Spa

Et spa- og konferansehotell som har alt fra frokost- og lunsjbuffet til á la carte og selskapsmenyer. Her blir man en del av et større servitørteam.

Støtvig Hotel
Larkollen

Et av Østlandets beste hoteller i følge Tripadvisor. Med flere serveringssteder og egen bar får man stor bredde i læretiden.

The Well
Sofiemyr

Østlandets ledende spasenter satser også stort på mat og drikke til gjestene. The Well utvider med hotelldrift i 2019.

Baker og konditor

Bølgen Konfektverksted
Fredrikstad

Lite konditori og café med entusiasme for godt håndverk og gode smaker. De har spesialisert seg på konfekt, desserter og marsipanmodellering.

Choco Loco
Fredrikstad

Lite konditori og café som har fokus på produkter uten bruk av tilsetningsstoffer. De er kjent for sine konfekt- og sjokoladeprodukter.

Christensen Bakeri og Konditori
Fredrikstad

Mellomstort og tradisjonsrikt håndverksbakeri og -konditori. Produktene lages med ekte råvarer og baketradisjoner.

Goman Bakeriet
Fredrikstad

Coops eget bakeri og konditori med store produksjonslokaler. De representerer en kombinasjon av lokale baketradisjoner og moderne industri.

Karl J. Paulsen Bakeri og Konditori
Sarpsborg

Lite bakeri og konditori med lange tradisjoner. Kvalitetsprodukter og fornøyde kunder står i fokus.

Mesterbakeren AS
Råde

Stort og moderne industribakeri med høy effektivitet og mange produkter. Håndoppslag og tradisjonelle bakermetoder blir det også gitt opplæring i.

Moss Finbakeri

Mellomstort bakeri og konditori som baserer seg på tradisjoner og godt håndverk.

Motz Bakeri
Halden

Lite håndsverksbakeri og -konditori. Lokale spesialiteter er sterkt representert i vareutvalget.

Råde Bakeri og Konditori AS

Lite bakeri og konditori med lange tradisjoner i bransjen. Et mindre miljø gjør at man blir raskt involvert og selvstendig.

Spydeberg Bakeri og Konditori

Mellomstor håndverksbedrift. Faglærte arbeidstakere, gode råvarer og godt arbeidsmiljø er sentralt.

Service og samferdsel

Salg

Active Fritid AS
Råde

Salg, service og reparasjon av campingvogner og bobiler. En etablert bedrift med over 30 års erfaring fra bransjen. Her blir man en del av et lite miljø med store muligheter for å lære mer om drift.

Bjørklund
Tistasenter

En kjedebutikk som har som mål å tilby kundene et stort utvalg smykker og klokker til alle anledninger. Flere av smykkene er Bjørklunds eget design. Her blir man en del av et lite og faglig dyktig arbeidsmiljø med topp service i fokus.

Brannservice Øst
Askim

Familiebedrift som utfører kontroll og service på håndslokkeutstyr, ettersyn og kartlegging på alle typer brannobjekter. De er opptatt av å tilby de beste produktene til en behagelig pris, og med en høy servicegrad.

Byggern
Sarpsborg
Hvaler

En landsdekkende byggevarekjede. “Vil vil legge til rette for at våre ansatte og kunder skal trives. Livet blir best da!”.

Båtbua
Fredrikstad

Totalleverandør av båtutstyr til både privat- og bedriftskunder. Med over 40 år i drift er det en av distriktets eldste båtutstyrforretninger. De ansatte har god kunnskap om -og interesse for båtlivet og produktene som selges.

CentPro AS
Sarpsborg

Oppsøkende salg av tjenester, konsepter og produkter innen IT, Drift og Utvikling for offentlige og private kunder. Her blir man en del av en stor og engasjert stab som utøver profesjonell og personlig service.

Clas Ohlson
Halden

Kjede med store varehus som tilbyr smarte, enkle og praktiske løsninger til attraktive priser. Målet er å gjøre det enkelt for folk å løse hverdagens praktiske prosjekter og småproblemer.

Coop Prix Råde

En norsk lavpriskjede for dagligvarer, som eies og drives av Coop. Et lite miljø gjør at man raskt blir selvstendig og kan få egne ansvarsområder.

Elektroimportøren AS
Fredrikstad

Leverer et bredt sortiment av elektriske artikler og installasjonsmateriell til den profesjonelle bruker og til den enkelte forbruker. De skal være spesialister på elektromateriell med et bredt utvalg der kundene får kompetent betjening og lave priser.

Elkjøp
Halden
Sarpsborg

En av Nordens største forhandlere av elektronikk. Målet er å overgå kundenes forventninger og hjelpe de med å leve smartere og enklere med alt fra den fantastiske verdenen av teknologi.

G-Sport
Torvbyen

Norges største og ledende sportskjede. De skal tilby kundene riktig sportsutstyr til rett pris og lever og leverer etter slagordet; mest sport for pengene!.

Itello
Rygge

Et mellomstort IKT-selskap som leverer et bredt spekter av IT-produkter, software og tjenester til store og mellomstore kunder innenfor offentlig og privat sektor. Fokuset er å være en seriøs, forutsigbar og pålitelig kompetanseleverandør.

Jula Norge
Moss
Sarpsborg

Et familieeid selskap med hovedkontor i Sverige. De tilbyr kreative hjemmefiksere og proffe et attraktivt sortiment til lave priser. I et stort varehus finner man blant annet verktøy, maskiner, arbeidsklær, hageprodukter, farger og kjøkkenredskaper.

Kiwi Rakkestad

Den yngste av lavpriskjedene og blant landets største. Kiwi Rakkestad fikk nye lokaler i 2017.

Maskineriet Salg og Kundeservice
Moss

Et stort selskap hvor kundene er markedsledende bedrifter innenfor strøm, mobilabonnement og bredbånd. Her blir du en del av et engasjert team og får delta på ulike spennende prosjekter.

Mimircon
Halden

En konsulentbedrift innen Helse, Miljø og sikkerhet som tilbyr enkle og gode løsninger for både små og store bedrifter. Her blir man en del av et ungt og dynamisk arbeidsmiljø.

Quality Hotell Fredrikstad

Sentralt og stort hotell som er en del av Choice-kjeden. Her er man lærling i booking/salgsavdelingen, og får også prøvd seg litt i resepsjonen

Rema 1000
Evjekaia
Fredrikstad Øst
Kanalen
Mysen
Rakkestad
Risum
Stadion
Varnaveien
Ørje

En stor dagligvarekjede som eies av Reitan-gruppen. En grunntanke de jobber etter er å ha dyktige mennesker med de riktige holdningene, gjøre de riktige tingene, jobbe hardt og ha det morsomt på jobben!.

Råde Bakeri
Rygge

Utsalg og kafé på Rygge Storsenter. En etablert bedrift med godt fotfeste i Østfold.
Jobber ut i fra slagordet “Vi gjør livet deiligere!”

Ski Bygg Østsiden Trelast
Fredrikstad

Et proffsenter og en familieeid bedrift med fokus på kompetanse, kvalitet og nisjeprodukt av listverk. De ansatte har bred kompetanse innen byggefaget slik at kundene opplever trygghet og får faglig veiledning.

Telia
Torvbyen

Butikk med et bredt utvalg av mobiltelefoner, bredbånd, abonnement, tjenester og tilleggsutstyr. Her får man raskt ansvarsområder og spennende utfordringer.

Vita
Mosseporten
Torvbyen

VITA er Norges største kjede innen skjønnhet og velvære. De har fokus på god service, høy faglig kompetanse og kjente merkevarer til lave priser.

XXL
Moss

En sportskjede som har hatt stor vekst siden oppstarten i 2000. De tilbyr alt sportsentusiastene, den treningsglade og friluftsmennesket trenger under samme tak, fra de beste merkene, og til de beste prisene.

Østfold Musikk
Sarpsborg

En etablert familiebedrift som er ledende på salg av musikkinstrumenter -og utstyr. Kundene kommer fra hele landet for kvalitetsprodukter og god service.

Kontor

Fosby AS
Sarpsborg

Familieeid entreprenør- og utleieselskap som utfører mange ulike typer oppdrag innenfor bygg og anleggsvirksomhet, for både privat og offentlig sektor.

JS Norge
Sarpsborg

Et internasjonalt mediekonsern som er representert i 11 land. JS er ledende i Norge på utvikling og salg av MultiMedia Brosjyrer.

Mimircon
Halden

En konsulentbedrift innen Helse, Miljø og sikkerhet som tilbyr enkle og gode løsninger for både små og store bedrifter. Her blir man en del av et ungt og dynamisk arbeidsmiljø.

Sørmarka Konferansehotell
Siggerud

Et konferansehotell som tilbyr alt fra naturopplevelser til smaksopplevelser. Det ligger vakkert til i Ski kommune i Akershus, beliggende i utkanten av skogsområdet Sørmarka, 20 minutter fra Oslo sentrum.

IKT-service

CentPro AS
Sarpsborg

Tjenester, konsepter og produkter innen IT, Drift og Utvikling for offentlige og private kunder. Her blir man en del av en stor og engasjert stab som utøver profesjonell og personlig service.

Sentrum Data AS
Rakkestad

Et mellomstort IT-selskap i sentrum av Rakkestad. De leverer IT-tjenester til både private kunder og bedriftsmarkedet. Sentrum Data har også en butikk i sine lokaler for kundeservice og salg av diverse IT-utstyr.

Resepsjon

Fredriksten Hotell
Halden

Et historisk hotell ved Fredriksten Festning. Det er et mellomstort hotell med sine 57 nyoppussede rom. Her er det stor variasjon, med både konferansegjester og selskaper

Hotell Refsnes Gods
Moss

Et moderne hotell med alle fasiliteter – og samtidig en herskapelig ramme rundt selskaper og konferanser. Refsnes Gods på Jeløy har 61 gjesterom, og alle er utsmykket med kunst fra kjente kunstnere.

Oscarsborg Hotel & Resort
Drøbak

På historiske Oscarsborg Festning utenfor Drøbak har det vært hotell siden 2004. Et stort tilbud med 89 gjesterom, flere kurs- og konferanselokaler og selskapslokaler. Det arrangeres også flere eventer, konserter og andre kulturelle begivenheter.

Quality Hotel Fredrikstad

Sentralt og stort hotell som er en del av Choice-kjeden. Mange møter og konferanser avholdes her i løpet av året, med middag på hotellets restaurant.

Quality Hotel Sarpsborg

Norges morsomste hotell!- med eget badeland og superland. Et stort hotell som er en del av Choice-kjeden. Med sin plassering ved E6 er det også et naturlig valg for konferanser.

Rømskog Spa & Resort

Et hotell med 44 gjesterom og en en unik beliggenhet ved sjøen Vortungen på Rømskog. Med eget spa-anlegg, selskaps- og konferanselokaler er det populært for både firmaer og private.

Scandic City
Fredrikstad

Et stort og sentralt konferansehotell som er en del av Scandic-kjeden. På City Scene arrangeres det årlige show, og i hotellets nyoppussede restaurant og bar kan man nye utsikten over Fredrikstad sentrum.

Son Spa

Et stort spahotell med idyllisk beliggenhet ved kysten i Son. Hotellet har også kurs- og konferanseavdeling og egen restaurant med uteservering.

Støtvig Hotel
Larkollen

Et av Østlandets beste hoteller i følge Tripadvisor. Hotellet har et stort tilbud, med alt fra restaurant og spa-avdeling til egen bowlinghall og kino.

Sørmarka Konferansehotell
Siggerud

Et konferansehotell som tilbyr alt fra naturopplevelser til smaksopplevelser. Det ligger vakkert til i Ski kommune i Akershus, beliggende i utkanten av skogsområdet Sørmarka, 20 minutter fra Oslo sentrum.