Behov for nye lærlinger?

Rett over nyttår er det flere hundre elever som ser etter en læreplass. 1. mars er fristen for å søke læreplass. Hva er din bedrift sitt behov inn i det nye året?

Elever usikre på hvordan sikre seg en læreplass. 

Om skolene er åpne i januar og februar vil vi besøke de aktuelle videregående skolene i Østfold og Follo. Da informerer vi elevene om potensielle læreplasser og hva bedriftene ser etter. Mange elever er usikre på hvordan de skal gå frem og sikre seg en læreplass. 

En fordel å melde fra tidlig

Erfaringsmessig er det de bedriftene som melder fra tidlig at de har en eller flere ledige læreplasser som sikrer seg de sterkeste elevene. Som bedrift kan man melde inn sine behov via dette skjemaet: Kartlegging av læreplasser

Ny lærebedrift?

Mange bedrifter er godt vant til å ha lærlinger, mens andre er helt nye på dette. Daglig leder i Lærlingekompaniet Øst, Magne Flesjø, anbefaler bedriftene å ta inn elever gjennom YFF (yrkesfaglig fordypning). 

Ved å ha en eller flere elever i egen bedrift blir man kjent med de på en annen måte enn gjennom karakterer og CV. Er det kjemi og interesse tilstede er det ingenting i veien for å spørre de allerede nå om de ønsker læreplass.

Les også: Hvordan ta imot en elev? 

Sikre deg en lærlig allerede nå

Det er ingenting i veien for å sikre seg en lærling allerede nå. Normal oppstart er mellom 1. juli og 15. august, men lærlingen kan i praksis starte når som helst så lenge skolen er fullført.

Kontakt gjerne Lærlingekompaniet Øst om din bedrift sitt behov for 2022.

Skjema: Kartlegging av læreplasser