Ha is i magen

Læreplasser vil komme

Mange elever er i avsluttende fase av VG2 og håper på å få seg læreplass innenfor mat- og servicefagene til sommeren. Både elever og foreldre kan kjenne på bekymring knyttet opp mot en hotell- og restaurantbransje som holder stengt. Servitør-, kokk- og resepsjonslæreplassene er kraftig redusert for øyeblikket.

Vi i Lærlingekompaniet Øst har full tiltro til at læreplassene vil komme igjen. Reiselivsbransjen har alltid vært gode på fleksibilitet og pågangsmot. I takt med omstillingprosesser hos bedriftene og et forhåpentligvis mindre smittepress i samfunnet vil bedriftene komme tilbake. Da vil også læreplassene komme etterhvert. Mange avtaleinngåelser om læreplasser blir avtalt i mai, juni, juli og august, så det er ingen grunn til panikk for de som nå går på VG2.

Samfunnet generelt har skjønt at vi må verne om "våre egne", så vi forutser at det blir gode tider for norsk reiseliv når vi til slutt kommer ut av denne perioden vi er inne i nå.

Vi vil kontakte aktuelle søkere så fort det blir ledige læreplasser! Vi vil at DU skal få læreplass! Det er absolutt lys i enden av tunnelen! :)