Norgescup for lærlinger

Avlyses..men!

Årets store lærlingebegivenhet for flere fag, nemlig ASKO Servering Norgescup ble i år avlyst. Den store bransjekonkurransen skulle gjennomføres i Stavanger i april.

For å hedre disse flotte lærlingene blir det middag med lagleder på en av våre medlemsbedrifter så snart det er mulig å gjennomføre. Vi gleder oss!
Les mer om lærlingene og konkurransene under.
Lykke Martine vant Østfoldmesterskapet for servitørlærlinger.
lærling servitør
Hun er til daglig servitørlærling på Refsnes Gods i Moss. På konkurransen ble hun prøvet i disse momentene:
  • korrekt oppdekking av bord, der tema var kjærlighet
  • åpning og servering av rødvin
  • russisk servering av kylling, transjert ved bordet
  • flambering av crepe suzette
  • råvaregjenkjenning og luktindentifisering
  • teorioppgave
  • baroppgave
Dommer, Ann Cathrin Vanay, var spesielt imponert over nøyaktigheten på oppdekking og servicenivået som ble fremvist til gjestene.
Rebecka ble Østfoldmester i resepsjonsfaget.
rebecka
Hun er resepsjonslærling ved Scandic City Fredrikstad og har fagprøve nå til sommeren. Resesjonskonkurransene var også denne gang preget av problemløsning knyttet til forskjellige gjester på vårt fiktive hotell. De ble også testet i blant annet økonomi, faguttrykk, HMS, oppdekking av bord m.m. Rebecka gjorde det meget godt på alle oppgaver og hadde garantert bitt godt fra seg under Norgescup. Lykke til med fagprøven!
Celine og Michael er vinnere i kokkfaget.
borregård hovedgård
De er begge lærlinger ved Borregaard Hovedgård og serverte en flott meny i Lærlingekompaniet Østs lokaler.
  • Potet- og purreløksuppe med ristet potet og purreløk, urteolje, sprøtt bacon, brød og urtesmør
  • Farsert kyllingbryst med urtesmør, fylt kyllinglår, estragonsaus, urterisotto, sellerirot og eplepure, glasert rødbet, rødbetpure, persillerotchips, bakt gulrot
  • Epleterte, eplemunk, eplesorbet, vaniljesaus, marinert eple, tilslørte bondepiker med kryddersirup
Fantastiske smaker, og enorme skritt fra menyene som ble servert på Østfoldmesterskapet da artikkelforfatteren selv var kokkelærling.
Velkommen ut i bransjen til etter hvert faglærte yrkesutøvere! Dere er råflinke! Vi gleder oss til å feire dere.
Nye muligheter til høsten for kvalifisering! - alle lærlinger og bedrifter blir invitert!