Årets store lærlingebegivenhet for flere fag, nemlig ASKO Servering Norgescup ble i år avlyst. Den store bransjekonkurransen skulle gjennomføres i Stavanger i april.
For å hedre disse flotte lærlingene blir det middag med lagleder på en av våre medlemsbedrifter så snart det er mulig å gjennomføre. Vi gleder oss!
Les mer om lærlingene og konkurransene under.
Lykke Martine vant Østfoldmesterskapet for servitørlærlinger.

Hun er til daglig servitørlærling på Refsnes Gods i Moss. På konkurransen ble hun prøvet i disse momentene:
korrekt oppdekking av bord, der tema var kjærlighet
åpning og servering av rødvin
russisk servering av kylling, transjert ved bordet
flambering av crepe suzette
råvaregjenkjenning og luktindentifisering
teorioppgave
baroppgave
Dommer, Ann Cathrin Vanay, var spesielt imponert over nøyaktigheten på oppdekking og servicenivået som ble fremvist til gjestene.
Rebecka ble Østfoldmester i resepsjonsfaget.

Hun er resepsjonslærling ved Scandic City Fredrikstad og har fagprøve nå til sommeren. Resesjonskonkurransene var også denne gang preget av problemløsning knyttet til forskjellige gjester på vårt fiktive hotell. De ble også testet i blant annet økonomi, faguttrykk, HMS, oppdekking av bord m.m. Rebecka gjorde det meget godt på alle oppgaver og hadde garantert bitt godt fra seg under Norgescup. Lykke til med fagprøven!
Celine og Michael er vinnere i kokkfaget.

De er begge lærlinger ved Borregaard Hovedgård og serverte en flott meny i Lærlingekompaniet Østs lokaler.
Potet- og purreløksuppe med ristet potet og purreløk, urteolje, sprøtt bacon, brød og urtesmør
Farsert kyllingbryst med urtesmør, fylt kyllinglår, estragonsaus, urterisotto, sellerirot og eplepure, glasert rødbet, rødbetpure, persillerotchips, bakt gulrot
Epleterte, eplemunk, eplesorbet, vaniljesaus, marinert eple, tilslørte bondepiker med kryddersirup