Østfoldmesterskap for kokkelærlinger

Snart klart for lærlingemesterskap!

Fredag 16. oktober braker det løs for nytt Østfoldmesterskap for kokkelærlinger i regionen. Konkurransen arrangeres av NKL Østfold og gjennomføres på kurskjøkkenet til Lærlingekompaniet Øst.

Oppgaven består i å lage et tre-retters festmåltid til 8 personer. Til forrett er det potet- og purreløksuppe, til hovedrett livechekylling og til dessert blir det eple, is og bakverk.

Vinnerne av konkurransen går videre til Norgescup i februar og møter resten av landets beste lærlinger.

- De siste årene har det vært et veldig høyt nivå på konkurransen. Det er tydelig at bedriftene støtter godt opp for de lærlingene som ønsker å delta, forteller Magne Flesjø, daglig leder ved opplæringskontoret.

Coronautfordring

Konkurransen skulle vært gjennomført på Kirkeparken VGS i Moss, men smittevernhensyn gjorde at lokasjonen måtte endres. Arrangementet blir også uten gjester og de som kan være tilstede utover laget er holdt på et minimum.

Servitørkonkurranse

Det vil bli holdt en konkurranse også for servitørlærlingene, men det blir ikke samtidig som kokkelærlingene, og mer informasjon om dette blir sendt ut direkte til de påmeldte.

- Erfaringsmessig gjør de som tidligere har konkurrert det bedre på fagprøven enn de som ikke har vært med. Konkurranse er ikke noe som alle liker, men læringsutbyttet er enormt, uansett plassering.

Oppgaven ligger i sin helhet her