Østfoldmesterskap 2019

Skyhøyt nivå på kokkekonkurranse

Borregaard vinner for 3. året på rad

NKL Østfold, Lærlingekompaniet Øst og ASKO arrangerte 18. oktober tradisjon tro konkurranse for å finne de beste kokkelærlingene i Østfold. Kirkeparken VGS stilte velvillig både lokaler og elever til disposisjon.

Kokkelærlingene Jonas Karlsen og Celine Fredriksen, med lagleder Erik Pedersen, viste skyhøyt nivå på sin gjennomføring og produksjon av vinnermaten.

Etter å ha gått av med seieren har de unge lærlingene dermed kvalifisert seg for deltakelse i Norgescup. Den arrangeres 10. og 11. januar i 2020.

Borregaard Hovedgård har vunnet konkurransen tre år på rad og får dermed NKL Østfolds vandrepokal til odel og eie.

Maten, som besto av forrett, hovedrett og dessert ble laget innenfor en tidsramme på tre og en halv time.

Disse 6 lagene konkurrerte:

  • Borregaard Hovedgård

  • The Well

  • Slippen/Curtisen

  • Slippen/Kokkekollektivet

  • Quality Hotel Sarpsborg

  • Støtvig Hotel

VINNERMENY

  • Blåskjellsuppe med ristede grønnsaker, dillolje og tempurafritert blåskjell. Serveres med nybakte rundstykker og urtesmør.

  • Ytrefilet av lam med Annapotet, kålrot-salviepuré, glaserte gulbeter, gulbetkrem, syltet rød delikatesseløk, smørdamet purre, pastinakkchips, lækring, gressløk- rosmarin-olje og Dijon sennepsaus.

  • Hvit sjokoladeterrine med bringebærsorbet, marinerte bringebær, bringebærgelé, bringebærcoulis, tuilles, bakt hvit sjokoladecrumble med havregryn og mandel, limerømme og financier med havregryn.

Neste stopp er Norgescup - www.norgescup.com