FAQ

Her finner du artikler fra Lærlingkompaniet Øst. Aktuelt innen fagene vi jobber med, bedriftene vi samarbeider med og våre lærligner.

Hvorfor bli
lærling?

Det finnes svært mange fordeler ved å begynne på en yrkesrettet utdanning og bli lærling etter to år i skole.

Skyhøyt nivå på kokkekonkurranse

Lærlinger er som regel unge mennesker med lite eller ingen arbeidserfaring. Læretiden er ofte den første ordentlige jobben de har, det kan være lett for oss eldre å glemme dette.

På jakt etter læreplass i Østfold eller Follo? Det finnes mange muligheter, sjekk de ut her.

Har du fullført service og samferdsel eller har du bakgrunn fra bygg- og anleggsteknikk? Vi i Ski Bygg ønsker oss inntil 6 lærlinger som kan tenke seg en yrkeskarriere innen salg av trelast, byggevare, innredning og verktøy når læretiden er over.

Den 1. mars ble det arrangert fylkesmesterskap i salgsfaget for videregående elever på yrkesfaglinjen Service & Samferdsel. Konkurransen ble avholdt i Coop Obs sine lokaler på Rygge Storsenter.

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), NHO Reiseliv og Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag (FORM) deler hvert år ut prisen «Årets Lærebedrift».

Bølgen Konfektverksted har fått sin første lærling, og det er de veldig fornøyde med.

I høstferien arrangerer vi kokkekurs for barn i alderen 7-12 år. Kursholderne er dyktige kokker som jobber i Lærlingekompaniet Øst og Restaurant Curtisen.

I vinterferien arrangerte vi kokkekurs for de i alderen 10-12 år. Sultne og spente deltagere fikk på seg kokkehatter og forstykker, og på tre timer skulle de gjennom et innholdsrikt program.

Det finnes svært mange fordeler ved å begynne på en yrkesrettet utdanning og bli lærling etter to år i skole.