FAQ

Her finner du artikler fra Lærlingkompaniet Øst. Aktuelt innen fagene vi jobber med, bedriftene vi samarbeider med og våre lærligner.

Hvorfor bli
lærling?

Det finnes svært mange fordeler ved å begynne på en yrkesrettet utdanning og bli lærling etter to år i skole.

Lærlinger er som regel unge mennesker med lite eller ingen arbeidserfaring. Læretiden er ofte den første ordentlige jobben de har, det kan være lett for oss eldre å glemme dette.

På jakt etter læreplass i Østfold eller Follo? Det finnes mange muligheter, sjekk de ut her.

Har du fullført service og samferdsel eller har du bakgrunn fra bygg- og anleggsteknikk? Vi i Ski Bygg ønsker oss inntil 6 lærlinger som kan tenke seg en yrkeskarriere innen salg av trelast, byggevare, innredning og verktøy når læretiden er over.

Den 1. mars ble det arrangert fylkesmesterskap i salgsfaget for videregående elever på yrkesfaglinjen Service & Samferdsel. Konkurransen ble avholdt i Coop Obs sine lokaler på Rygge Storsenter.

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), NHO Reiseliv og Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag (FORM) deler hvert år ut prisen «Årets Lærebedrift».

Bølgen Konfektverksted har fått sin første lærling, og det er de veldig fornøyde med.

I høstferien arrangerer vi kokkekurs for barn i alderen 7-12 år. Kursholderne er dyktige kokker som jobber i Lærlingekompaniet Øst og Restaurant Curtisen.

I vinterferien arrangerte vi kokkekurs for de i alderen 10-12 år. Sultne og spente deltagere fikk på seg kokkehatter og forstykker, og på tre timer skulle de gjennom et innholdsrikt program.

Det finnes svært mange fordeler ved å begynne på en yrkesrettet utdanning og bli lærling etter to år i skole.