Hjem

Her finner du artikler fra Lærlingkompaniet Øst. Aktuelt innen fagene vi jobber med, bedriftene vi samarbeider med og våre lærligner.

Hvorfor bli
lærling?

Det finnes svært mange fordeler ved å begynne på en yrkesrettet utdanning og bli lærling etter to år i skole.

Fra høsten 2021 vil det igjen bli en egen Baker og konditorklasse på restaurant og matfagskolene i Mysen og Glemmen i Fredrikstad.

Det er mange bransjer som er hardt rammet for tiden, og for oss som jobber med restaurant og matfag er det ingen tvil om at dette også har påvirket lærlingene i denne bransjen.

På jakt etter læreplass i Østfold eller Follo-området?

Rebecka på Scandic City tar gullet til Fredrikstad!

Høy kvalitet på fagopplæringen!

Alternativ opplæring iverksettes for lærlinger som er permitterte

Marius gikk fra å være lærling hos Refsnes Gods, til å bli ansatt på Det Kongelige Slott og videre til å bli butler i et privat hjem i Oslo.

Les mer om hvorfor denne ordningen finnes og hvordan du som bedrift gjør deg til en attraktiv arbeidsgiver.

Snart klart for lærlingemesterskap!

Gratis nettbasert kurs for deg som er faglig leder

Læreplasser vil komme

En døråpner til egen bedrift

Hvilke følger får dette?

Skyhøyt nivå på kokkekonkurranse

Har dere startet kartleggingen av behovet for nye lærlinger i år?

Karoline Guneriussen

Vi ønsker Monica velkommen med på laget!

Synlighet og yrkesfag i fremtiden

Nå er det mulig å melde seg opp til manglende fag

Over 60 lærlinger konkurrerte under Norgescup i Stavanger 2020. Slik gikk det med lærlingene.

Jobber du med yrkesfag i dag, men mangler fagbrev?

Lærlinger er som regel unge mennesker med lite eller ingen arbeidserfaring. Læretiden er ofte den første ordentlige jobben de har, det kan være lett for oss eldre å glemme dette.

Har du fullført service og samferdsel eller har du bakgrunn fra bygg- og anleggsteknikk? Vi i Ski Bygg ønsker oss inntil 6 lærlinger som kan tenke seg en yrkeskarriere innen salg av trelast, byggevare, innredning og verktøy når læretiden er over.

Den 1. mars ble det arrangert fylkesmesterskap i salgsfaget for videregående elever på yrkesfaglinjen Service & Samferdsel. Konkurransen ble avholdt i Coop Obs sine lokaler på Rygge Storsenter.

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), NHO Reiseliv og Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag (FORM) deler hvert år ut prisen «Årets Lærebedrift».

Bølgen Konfektverksted har fått sin første lærling, og det er de veldig fornøyde med.

I høstferien arrangerer vi kokkekurs for barn i alderen 7-12 år. Kursholderne er dyktige kokker som jobber i Lærlingekompaniet Øst og Restaurant Curtisen.

I vinterferien arrangerte vi kokkekurs for de i alderen 10-12 år. Sultne og spente deltagere fikk på seg kokkehatter og forstykker, og på tre timer skulle de gjennom et innholdsrikt program.

Det finnes svært mange fordeler ved å begynne på en yrkesrettet utdanning og bli lærling etter to år i skole.