Er bransjen klar for flere baker og konditorlærlinger?

Fra høsten 2021 vil det igjen bli en egen Baker og konditorklasse på restaurant og matfagskolene i Mysen og Glemmen i Fredrikstad.

Utdanningen innen baker og konditori ligger i dag under Matfag på VG2. Fra høsten 2021 vil det igjen bli en egen Baker og konditorklasse på restaurant og matfagskolene i Mysen og Glemmen i Fredrikstad. Dette er positive nyheter som lar eleven velge sin retning tidligere, og kan spisse ferdighetene i større grad frem mot læretiden. Det vil da potensielt bli 30 elever i året som ønsker seg baker- eller konditorlæreplass. I dag er det omtrent 8-10 nye lærlinger i året, i Østfoldregionen.

 

Flere kan ha lærling

Bakeriene og konditoriene har lange tradisjoner i vår region, og de fleste som har lærlinger i dag er klassiske bakerier og konditorier. De senere årene har også hotellene fått øyne opp for blant annet konditorlærlinger. Både Støtvig Hotel og The Well i Kolbotn er i dag godkjente læresteder i konditorfaget. Flere bedrifter, som Gomanbakeriet, satser stort på lærlinger fremover. De ønsker ta bransjeansvar!

 

Fremtiden til faget

Det er viktig for bevaring av tradisjoner og styrking av svennebrevet at vi alle tar del i utdanningen av de unge. Bransjen vil ha stort behov for fagarbeidere på sikt og da må vi også ta ansvar for å lære de opp. Det blir i hvert fall spennende fremover med økt satsning på baker og konditorer på yrkesfagskolene fremover!