Kokkeutdanningen

Karoline Guneriussen

Fra elev til kokk

Karoline Guneriussen (29) startet læretiden i 2015 på Råde Selskapsmat i Østfold. I dag jobber hun på Norges ledende kompetansesenter for mat og drikke, Kulinarisk Akademi. Se video her

De fleste lærlinger starter læretiden etter to år på Restaurant- og matfag. Så venter to spennende år i en bedrift der man lærer og jobber samtidig. Ofte starter man forsiktig med enkle oppgaver, og i takt med utviklingen får man stadig større ansvar og påfølgende kompetanse.

Karoline har hatt en læretid som mange andre. Oppturer, nedturer, utvikling, hard jobbing og resultater. Alt er viktig for å bli dyktigere og mer erfaren. Karoline var utplassert på andre restauranter gjennom læretiden og fikk også reise til kokke-OL i Erfurt i 2016. Hennes stå-på-vilje og hennes "ja-mentalitet" gjorde at hun fikk jobb på Kulinarisk Akademi før hun hadde avlagt fagprøven. Og resultat på fagprøven? - meget godt bestått!

Restaurant- og hotellbransjen trenger kokker, souschefer og kjøkkensjefer. Med et fagbrev i dag er det enkelt å få jobb i Norge så vel som i utlandet. Du kan også jobbe som konsulent, med salg, hos råvareleverandør, drive egen restaurant osv. Man kan også komme inn på Hotellhøgskole eller Matteknikk med fagbrev i dag.

Lærlingekompaniet Øst jobber i samarbeid med bedriftene for å sikre at du som lærling blir ivaretatt, får god opplæring og føler deg trygg på faget før fagprøven.

I dag har Karoline fått mange nye venner og kolleger i forbindelse med jobb og har et godt nettverk i bransjen. Mulighetene fremover er mange!

Lykke til videre Karoline!

"Etter man får fagbrev er det 70 nye dører som åpner seg" - Karoline

Les mer om kokkutdanningen her

Les om Norsk hotellhøgskole her

Les om matteknikk her