Behov for ny lærling i år?

Har dere startet kartleggingen av behovet for nye lærlinger i år?

I disse første månedene av 2020 er det hundrevis av potensielle lærlinger som er på jakt etter læreplass. 1. mars er elevenes søkefrist for å si ifra at de ønsker læreplass. Vet skolene og elevene om bedriftenes behov?

Lærlingekompaniet Øst er ute på alle yrkesfaglige skoler i januar og spesielt februar for å informere om potensielle læreplasser og hva bedriftene ser etter. Mange elever er usikre på hvordan de skal gå frem for å sikre seg en læreplass.

Erfaringsmessig er det de bedriftene som tidlig melder at de har en eller flere ledige læreplasser som sikrer seg de sterkeste elevene. Som bedrift kan man melde inn sine behov på denne linken. Mange bedrifter er godt vant til å ha lærlinger, mens andre er helt nye på dette. Daglig leder i Lærlingekompaniet Øst, Magne Flesjø, anbefaler bedriftene å ta inn elever gjennom YFF (yrkesfaglig fordypning). -Ved å ha en eller flere elever i egen bedrift får man et bedre inntrykk av en potensiell lærling. Mange bedrifter ser ofte etter lavt fravær og elevens interesse for yrket. Det er mange lærlinger med gjennomsnittlige karakterer fra skolen som har lykkes meget godt i arbeidslivet. Det er ingenting i veien for å sikre seg en lærling allerede nå. Normal oppstart er mellom 1. juli og 15. august, men lærlingen kan i praksis starte når som helst så lenge skolen er fullført.

Kontakt gjerne Lærlingekompaniet Øst om bedriftens tanker for 2020, enten via linken over eller til din kontaktperson.