Worldskills i salgsfaget

Den 1. mars ble det arrangert fylkesmesterskap i salgsfaget for videregående elever på yrkesfaglinjen Service & Samferdsel. Konkurransen ble avholdt i Coop Obs sine lokaler på Rygge Storsenter.

Fire skoler deltok: Frederik II vgs, Halden vgs, Kirkeparken vgs og Mysen vgs. Skolene hadde arrangert lokalkonkurranser i forkant av fylkesmesterskapet.

OPPGAVEN var å bygge en eksponering på anvist sted ut i fra et utvalg råvarer og med temaet vår/påske. De skulle plukke ut hovedprodukter og passende mersalgsprodukter. Elevene fikk 3 timer på gjennomføring av oppgaven.

Følgende områder ble vektlagt i bedømmingen: – Planlegging av arbeidet – Samarbeid og effektivitet – Valg av produkter – Visuelle uttrykk – Begrunnelse for valg – Varekunnskap – Økonomiforståelse

ØSTFOLDMESTERE Juryen bestod av representanter for bransjen: Kai Wiborg, varehussjef ved Coop Obs, Britt Kristiansen, daglig leder i KOM og Linn Bonnevie, daglig leder i Lærlingekompaniet Øst. Dette ble sagt av juryen om vinnerlaget: “Vinnerlaget viste en god helhetsforståelse for faget, og hadde et klart tema for eksponeringen med god planlegging. Eksponeringen var gjennomtenkt, helhetlig, ryddig og oversiktlig. De tenkte på detaljer som hvordan både varer og uttrykk ser ut. Laget hadde god kjemi og en rolig og profesjonell holdning. De utmerket seg på økonomi og markedsføring.”

Årets østfoldmestere er Mysen videregående skole, ved Sanne Skulberg og Kastriot Hyseni. De skal representere Østfold i NM – vi ønsker lykke til!