Blant landets beste lærebedrifter

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), NHO Reiseliv og Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag (FORM) deler hvert år ut prisen «Årets Lærebedrift».

93e6f3f122e6bcf0de77a79bd33dea3e1a219508

Prisen gis til en bedrift som har utmerket seg i sitt arbeid for å drive opplæring av kokkelærlinger, og som har gjort seg bemerket i sitt lokalmiljø, region eller nasjonalt.

Årets vinner ble Brasserie France i Oslo, vi gratulerer!  Det var 15 nominerte på landsbasis til den gjeve prisen, hvorav tre bedrifter gikk til topps i vurderingen; Scandic Hell i Trondheim, Brasserie France i Oslo og Restaurant Curtisen i Halden.

Lærlingekompaniet Øst nominerte medlemsbedriften Curtisen. De har siden oppstart vist et stort engasjement for rekruttering til bransjen, og gjør en betydelig innsats for å utdanne dyktige og engasjerte kokker.

Utdrag fra nominasjon:

“Curtisen har siden oppstart i 2004 årlig tatt inn kokkelærlinger. Kjøkkensjef og daglig leder Sebastian Engh er en ildsjel i restaurantbransjen som tar ansvar for fremtidig rekruttering. Han er blant annet med på skolebesøk, og holder gratis matkurs for barn og unge. Lærlingene opplever mye i løpet av læretiden. De drar på sopp- og bærturer, og besøker lokale leverandører. Curtisen arrangerer årlige fagturer til utlandet hvor lærlingene lærer om vin og mat i kombinasjon, og ikke minst matkultur i ulike land. De arrangerer “Lærlingenes aften”, hvor lærlingene over flere dager får styre restauranten og servere sin fireretters meny. Konkurranser har blitt Curtisens varemerke med gode resultater hvert år. Sebastian er selv lagleder og øver intensivt med lærlingene i forkant. De har vunnet Østfoldmesterskapet gjentatte ganger, senest i 2016.”

Med sitt engasjement er Curtisen et godt eksempel på gode læresteder i Østfold. Magne Flesjø er stolt over opplæringskontorets medlemsbase, og opplever mye positivitet i bransjen. “Sammen med bedriftene skal vi vise elevene mulighetene som finnes, og hva Østfold har å by på”