Skaper bølger for Bølgen

Bølgen Konfektverksted har fått sin første lærling, og det er de veldig fornøyde med.

Ida Helene Nilsen startet i november 2015, som Bølgens første konditorlærling.  Det har vært en  givende periode for både lærling og bedrift. Ida har vært med på mye i læretiden og har etter eget initiativ fått ansvar utover læreplanmålene. Hun har blant annet stått for produktmerking med innholdsfortegnelse og allergener, produktfotografering, samt hatt ansvar for sosiale medier. Ida er også med ut på messer der de promoterer og selger sine produkter. Hun har deltatt to ganger på Oslocup for konditorlærlinger, og gikk videre til finalen begge gangene.

Stolte læremestere Daglig leder Tormod Pettersen er stolt av det lærlingen deres har oppnådd. «Ida har kommet veldig langt grunnet hennes stahet og stadig vilje til å bli bedre. Fra en noe forsiktig jente har hun nå utviklet seg til å bli en stor ressurs for oss. Jeg tror det er viktig at vi som bransje må se på de positive følgene det er i å ha lærling og ta et felles ansvar for vår egen rekruttering». Konditor Lars Erik Risberg har det daglige opplæringsansvaret og nikker bekreftende: «Ida er veldig flink, hun jobber hardt og er til å stole på. Jeg vet at hun kommer til avtalt tid. Det betyr alt, og det er en av kvalitetene jeg ser etter hos elevene.»

Ida var en av de nominerte til “Årets lærling” i Østfold for 2016. Etter to år som lærling skal hun nå avlegge svenneprøve i deres nye lokaler på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. En ny dør har allerede åpnet seg: hennes gode innsats i læretiden har ført til at hun har fått fast jobb videre, som konditor og produksjonsansvarlig.

lgen Konfektverksted er et lite konditori som har spesialisert seg på desserter, festkaker, marsipan og fersk konfekt. Produktene blir solgt i Meny butikker og  på Kafé Øks, Østfold Kultursenter.