Kokkekurs i vinterferien

I vinterferien arrangerte vi kokkekurs for de i alderen 10-12 år. Sultne og spente deltagere fikk på seg kokkehatter og forstykker, og på tre timer skulle de gjennom et innholdsrikt program.

Kursholderne var Magne Flesjø og Sebastian Engh, fra Lærlingekompaniet Øst og Restaurant Curtisen. Sebastian demonstrerte og delte oppskriften på sine fantastiske vårruller. Det ble også noen smaksprøver til heldige foreldre. De unge kokkene var fasinert over produksjon av pasta, og synes kjøttbollene var “sykt gode”. Det ble gjennomgått filetering og kverning av lyr for å lage fiskeburgere. Deltagerne var entusiastiske og nysgjerrige, og det var god stemning på kjøkkenet. Med selvironi hos kursholderne ble det mye latter. Etter stor innsats var det tid for spisepause. Kokkespirene spiste alt de orket, og foreldrene tok gladelig restene.

Anretning av dessert var et naturlig høydepunkt med sjokoladeglasert parfait og sitrussalat. Til alles begeistring flamberte Magne jordbær som siste garnityr til desserten.

Avslutningsvis var det høytidelig utdeling av diplomer og oppskriftshefter, og de dro mette og fornøyde hjem med stolthet over hva de fikk til.

Vi gledet oss over barnas arbeidslyst og entusiasme. Kanskje de kommer tilbake som lærlinger om noen år?

Ønsker du å få beskjed om nye kurs, for barn eller voksne?

Registrer deg her: